Wednesday 10 October 2007

love pink


ik lees net op de blogs van Christa en Inge dat Magnolia aandacht schenkt aan de strijd tegen borstkanker door stempels uit te brengen en de opbrengst te schenken aan Pink Ribbon, het borstkankerfonds

Ook ik wil hier even bij stil staan vooral omdat ik zelf gendraagster ben van borstkanker, dat betekent voor mij dat ik 60 tot 80 % kans heb om het te krijgen.

2 keer per jaar ga ik voor onderzoek, 1 keer een foto en 1 keer een MRI scan, telkens is de uitslag weer spannend want een garantie dat je er op tijd bij bent krijg je niet.

Het beheerst mijn leven niet, dat wil ik ook niet, maar af en toe wordt je even weer met de neus op de feiten gedrukt dat het leven te kort kan zijn en dat je vooral moet genieten!

pfffff wat een verhaal he, moest het even kwijt, bedankt voor jullie lezend oor!

14 comments:

Christa said...

Superrrrrrr Janny!! Ik heb niet uit laten zoeken of ik het gen heb, wil het niet weten ... maar ga wel trouw jaarlijks voor onderzoek ...
Daarom leef ik ook met jou mee! Omdat ik weet hoe het voelt, zelf en om dierbaren hieraan te verliezen!!

Rozella Meijer-Kern said...

Wat een ontzettend lieve kaart zeg...en toepasselijk...

Tiets said...

Kan me voorstellen dat het elke keer weer spannend is , en vind het goed van je dat het niet je leven beheerst... zal niet meevallen,maar petje af voor jou hoor Janny!

Wilma said...

Wat een gaaf kaartje zeg! Prachtig!
groetjes wilma

Jeanet said...

Ik vind je kaart prachtig Janny,je moet er idd niet te lang bij stil blijven staan goed van je hoor !Maar soms wel moeilijk denk ik !

Je@net said...

Geweldig initiatief van Magnolia!
Sterkte bij de toekomstige onderzoeken en uitslagen Janny. Blijft elke keer een spannende periode denk ik zo!

Splashes of Pink and Mint said...

Wat een geweldige actie! En ik heb vol bewondering je verhaal gelezen! Stoer hoor Janny!

~Nancy~ said...

Wat mooi dat je hier aandacht aan besteed Janny.. en wat ongelooflijk spannend voor jou zeg al die controles elke keer!! Je moet er inderdaad niet teveel stil bijven staan.. maar het is goed dat er 1 maand per jaar toch extra aandacht aan wordt besteed he.. (ik werk toevallig bij een pharmaceutisch bedrijf op een oncologie afdeling gespecialiseerd in borstkanker waar we het Pink Ribbon magazine ook sponsoren.. zo mooi!)XXX Nancy

Daan said...

Mooi gebaar Janny, ik zal ook zeker de stempels bestellen. We hebben bij Dolls ook een Pink Ribbon dag gehad en de opbrengst is ook nar het Pink Ribbon fonds gegaan

*~SCRAP-GEK~* said...

wat gaaf dat je hier aandacht aan hebt besteed Janny! en ik kan me voorstellen dat de onderzoeken elke keer weer erg spannend zijn.....heel veel sterkte hoor en je moet er inderdaad maar niet teveel bij stilstaan....en genieten van het leven! groetjes marije.

diana68 said...

Kan me voorstellen dat zoiets elke keer weer spannend is...ik weet inmiddels van jou dat het inderdaad je leven niet beheerst wat ik dan ook heeeel knap vind :D

Marja Sch said...

kan me voordtellen dat het elke keer weer spannend is. Vorig jaar werden een nicht en een vriendin van me geconfonteerd met een positieve uitslag. Ze hebben nu allebei een chemo en bestraling achter de rug. het lijkt nu goed met ze te gaan, maar het blijft spannend. Ik probeer op mijn manier met ze mee te leven, maar je kunt nooit echt begrijpen hoe moeilijk het is.

sandra_w said...

Is zeker elke keer weer spannend, Janny! Ik vind het zo knap van je, dat je het niet je leven laat beheersen!

LiLi M. said...

Hoi, Ik was net bij Elly en stelde voor om naast jou op de bank te gaan zitten en te luisteren naar het kabouterverhaal, dus ik dacht laat ik hier eens een kijkje nemen. Lees net je verhaal, vind het indrukwekkend, petje af hoor. Wil er eigenlijk in mijn blog ergens in oktober ook nog aandacht aan besteden. Heb een kennis die geopereerd is en nu chemo heeft, het komt allemaal dicht bij dan. Maar toch...kunnen wij het ons niet voorstellen. Ik hoop dat jij het je ook nooit zal kunnen voorstellen, maar ik wil wel zeggen dat ik het heel goed vind dat je tussen het scrappen door met zo'n persoonlijk verhaal komt. En dat je dus de kracht en de spirit hebt om het niet je leven te laten beheersen, top!
Nou, ik zie je nog bij Elly op de bank he, in onze flanellen pyamaatjes ;-)) groet LiLi